2 adet yumurta
 
1 büyük çay bardağı irmik
 
200 gr. margarin
 
1+1/3 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı tahin
 
1.5 paket kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
4 su bardağı şeker
 
1 dilim limon
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon ekliyoruz ve beş dakika daha kaynatıp soğutuyoruz. Hamur için; yumurta, margarin, pudra şekeri, tahin, irmik ve kabartma tozunu karıştırıp azar azar un ilavesiyle hamur hazırlıyoruz. Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Şerbetle buluşturduktan sonra tahin ilave ediyoruz.
  
 |