https://www.elele.com.tr
 
 
4 yemek kaşığı tahin
 
3 şeftali
 
1 litre süt Yarım su bardağı mısır nişastası
 
Yarım su bardağı toz şeker 
 
File antepfıstığı
 
Şeftali dilimleri
 
Dondurma
 
 
Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |