3 adet haşlanmış patates
 
1 adet rendelenmiş kabak
 
1 adet rendelenmiş domates
 
3 diş sarımsak
 
1 adet rendelenmiş havuç
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çay bardağı un
 
1 çay bardağı tahin
 
Yarım demet maydonoz
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
100 gr. kızartma yağı
 
 
Haşlanıp ezilmiş patatesin içerisine kabağı, havucu, domatesi ve sarımsağı rendeleyelim. Baharatlarını, unu, tuzu, maydonozu ve tahini ilave edip bir güzel yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yapıp tepsiye dizelim. Eğer yapışıyorsa yuvarlama işlemini galeta unuyla yapabilirsiniz Köfteler bitince biraz dolaba kaldırıp dinlendirelim. Servis yapacağımız zaman önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak bol yağda kızartalım.
  
 |