| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahinli Sarma | 
 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59824 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2011 
2,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarı kg salamura üzüm yaprağı
 
150 gr kıyma 
 
1 adet kuru soğan
 
10-15 dal maydanoz
 
10-15 dal dereotu
 
10-15 dal taze nane
 
1 çorba kaşığı salça
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı tahin
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı limon
 
2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Salamura yaprak akşamdan ıslatılır. Sarmanın iç malzemesi bir araya getirilir ve karıştırılır. Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek şekilde masaya serilir. Kalın kenarına yeteri kadar iç konur. Sağdan ve soldan katladıktan sonra rulo yapılır. Kat yeri alta gelecek şekilde yan yana tencereye dizilir. Başka bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, toz biber, limon suyu ve su iyice çırpılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte 35 dakika kadar pişirilir. Sıcak sunulur.
 
 
 ML® Tahinli Lahana Sarması için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahinli Sarma Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |