1 su bardağı nohut 
 
1 adet defne yaprağı 
 
1 su bardağı buğday 
 
1 adet kırmızı soğan 
 
3 dal taze soğan 
 
1/2 demet dereotu ve nane 
 
6 adet kiraz domates 
 
Tuz
 
Sos için: 
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
 
5 çorba kaşığı nar ekşisi 
 
1 adet limon 
 
1 çay bardağı tahin 
 
 
Akşamdan ıslattığınız nohutu iki su bardağı soğuk su, defne yaprağı ve bir dal dereotuyla 40 dakika haşlayın. Akşamdan ıslatılmış buğdayı 30 dakika haşlayın. Derin bir kapta nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp tabağa alın ve kiraz domatesle süsleyin. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi, tahin ve limonu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
  
 |