Kısa URL: https://ml.md/lc76192
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pudra şekeri
Un
2 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
250 Gr Sana Hamurişi
Susam
Oda sıcaklıgındaki sana hamurişi margarin una iyice yedirilir kalan malzemeler sıra ile konularak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp merdane ile dikdörtgen açılır tahin tozşeker ve ceviz ile hazırlanan iç harçtan konulup rulo yapılır ve iki parmak genişliğinde kesilir ve önce yumurta akına sonra susama batırılır yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir ve servis edilir.