http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
750 gr. bakla
 
Yarım su bardağı nohut
 
Yarım demet taze sarımsak
 
5 adet taze soğan
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 adet limon suyu
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı su
 
Tuz
 
Üzerine:
 
Yarım demet dereotu
 
1 çay bardağı tahin
 
 
Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Baklaların sap kısımlarını temizleyin ve unlanmış limonlu suda bekletin. Tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve taze soğanı baklalarla beraber yerleştirin. Üzerine limon suyu, tuz, su ve zeytinyağı gezdirin.Kapağı kapalı olarak 45  50 dakika pişirin. Nohutları ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak soğutun. Üzerine doğranmış dereotu ve tahin koyarak servis yapın.
 
 
 
  
 |