200 gr nohut
1 adet kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı tahin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
12 adet çeri domates
4 çorba kaşığı yoğurt
1 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Nohutları bir gece önceden tuzlu suda bekletin.
Ertesi gün düdüklü tencerede hafif diri kalacak şekilde 15-20 dakika haşlayın.
Maydanozu doğrayıcıda kıyın. Soğanı ay şeklinde doğrayıp tuz ile öldürün.
Tahin, zeytinyağı, nar ekşisi, yoğurt, karabiber, şeker, kırmızı pul biber ve tuzu karıştırın, kıvamlı bir sos elde edin.
Nohutlarınızı daha ılıkken salata sosu, ay şeklinde doğradığınız kırmızı soğan, ince kıyılmış maydonozlarla harmanlayıp, yeşillikler ve çeri domatesler ile servis yapın.
|