| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahinli Lokum | 
 
  | 
hünerli eller 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56303 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010 
3,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 çorba kaşığı tahin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta akı
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 su bardağı tahin
 
1 avuç ceviz
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Ilık su, maya ve şeker eritilir. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir ve orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra merdane yardımıyla 1 santim kalınlığında açılır. Yüzeyine iç malzemesi yayılır ve gevşek bir rulo yapılır. Bıçakla 1 parmak eninde kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine aralık bırakarak yerleştirilir. 10 dakika dinlendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahinli Lokum Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |