| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahinli Damat Bohçası | 
 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70873 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011 
6,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet kare milföy hamuru
 
İçi için:
 
1 çay bardağı tahin
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su 
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İç malzeme karıştırılır. Çözülmüş milfylerin ortasına iç konu ve bohça gibi kapatılır yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 200 derece fırında  kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbeti verilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahinli Damat Bohçası Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |