Yarım paket baklavalık yufka
1 buçuk su bardağı Koska Tahin
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 buçuk su bardağı toz şeker
Tahinli çıtır tarifi için öncelikle baklava yufkaları arasına bol tahin karışımı sürüyoruz.
Tahinli karışım için, 1 buçuk su bardağı tahin ile 1 su bardağı zeytinyağı, bir kap içerisinde güzelce karıştırılır.
Tahinli çıtır ruloları hazırlamak için, 1 adet baklavalık yufka, düz bir zemin üzerine serilir. Yufkanınüzerine,yarısına gelecek şekilde, hazırlanan tahinli karışımdan sürülür.
1 yemek kaşığı toz şeker ile arzuya göre ceviz içi serpiştirilip, yufkanın diğer yarısı üzerine kapatılır veince rulo olacak şekilde sarılır.
Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp, yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür.
Daha sonra arzu edilen boyutta kesilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|