Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Tahinli Burgu Çörek (1 adet - 400 defa bakıldı)

Tahinli Burgu Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tahinli Burgu Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169389
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g yumuşak margarin
2 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı toz şeker
Dolgu:
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine margarin, süt ve toz şekeri ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Tahin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine cevizi ekleyip kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp unlanmış tezgahta ikiye bölün, bir parçasını alıp merdane ile 18 cm çapında açın. Üzerine bir miktar tahinli karışım sürün ve rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp iki rulo hamuru yan yana koyun. İki uçtan birer cm kalacak şekilde ruloların üzerlerini boydan boya 1 cm derinliğinde kesin. Kesik kısımlar üstte kalacak şekilde ruloları birbirine burgu şeklinde sarın. Daha sonra halka şeklinde kıvırıp iki ucu elinizle bastırarak birbirine yapıştırın. Kalan 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine alın, 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.







Tahinli Burgu Çörek Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Tahinli Burgu Çörek 400 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort