1 Paket Sana Hamurişi
1 Tutam Susam
1 Paket maya
1 Adet yumurta sarısı
1 Bardak YOĞURT
2 Bardak ılık su
1 Çay Kaşığı tahin
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet yağlıkağıt
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya,tuz,yoğurdu,sana hamurişini eritin. (isteyenler kabartmatozuda koyabilir) ve alabildiği kadar un ( beyaz un + mısır unu) ekleyip yoğurun.Hamur Kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sarın hamur kabınızın altına benmari usulu içi sıcak su dolu bir kap koyun 15dk da bir hamuru tersyuz ederek toplamda 45 dk dinlendirin.Hamurun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek İçine peynir koyarak tahinle çırpılmış yumurta sarısını sürün ve üzerine susam serpin 25-30 dk pişirin.
Not: Tatlısını yapacaklar için sadece beyaz un kullanın, 1-2 damla otker vanilya aromasını ekleyin ve önerim üzerine çok az esmer veya beyaz şeker serpin piştikten sonra sıcakken hindistancevizi veya antepfıstığı serperek servis edin.
|