| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahıldak Köfte (Kahramanmaraş) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107498 
Gönderme Tarihi: 11.May.2015 
1,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kahramanmaraş Valiliği
 
Hacı Ali Özturan
 
 
3 su bardagı bulgur
 
150 g siyah kıyma
 
1 tatlı kasıgı karısık salça
 
1 yumurta
 
1 yemek kasıgı nisasta ya da irmik
 
2-3 yemek kasıgı tereyagı
 
1 tatlı kasıgı nane
 
Tuz
 
 
Bir tepsiye 3 su bardagı bulgur, 1 tatlı kasıgı karısık salça, 1 yumurta, tuz ve 150 g siyah kıyma konarak yogrulur. Sakızlasmanın yeterli olmadıgı zaman irmik ya da nisasta katılır.
 
Yogrulan köfteler avuç içinde yuvarlanarak cam bilye seklinde ya da yarım serçe parmak görünüsünde silindirler sekline getirilir.
 
Bu sekilde hazırlanan köfteler bir tencerede kaynayan suda (varsa et suyu) 10 dakika kadar pisirilir.
 
Pisen köfteler süzülerek bir tavaya alınır. Üzerine 2-3 yemek kasıgı tereyagı ve 1 tatlı kasıgı nane konarak kavrulur .(Kavrulurken sürekli karıstırılmalıdır.)
 
Tahıldak köftenin yanında ayran ve salata bulundurulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahıldak Köfte (Kahramanmaraş) Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |