https://www.elele.com.tr
 
 
1 su bardağı haşlanmış buğday
 
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
Yarım su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
 
Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
 
Yarım su bardağı küp doğranmış kurutulmuş domates
 
1 kırmızı kapya biberi
 
Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
 
1 çay bardağı kuru sultaniye üzüm
 
1 portakal
 
Yarım demet dereotu
 
3~4 dal fesleğen
 
Sosu için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 limon
 
2 yemek kaşığı portakal suyu
 
1 yemek kaşığı koruk ekşisi
 
Tuz
 
 
Haşlanmış tahılları bir karıştırma kabında harmanlayın. Ceviz, kurutulmuş domates, küp doğradığınız kırmızı kapya biberi, siyah zeytin, kuru üzüm, küp doğradığınız portakal ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi ayrı bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 |