| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 1 çay bardağı esmer bulgur
 1/2 çay bardağı kırık pirinç
 1/2 çay bardağı karabuğday
 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 1 adet küçük doğranmış havuç
 1 adet kırmızıbiber
 1 adet soğan
 2 çorba kaşığı domates salçası
 1 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2 kaşık sızma zeytinyağı
 Karabiber, tuz, kimyon, pul biber ve kuru nane
 
 Soğan, kırmızıbiber, havuç ve yağları koyup soteleyin. Unu ve salçayı ilave edip un kokusu gidene kadar kavurun ve üzerine 1 bardak soğuk suyu döküp, hızlıca karıştırın ve bir taşım kaynatın. Baharatlar hariç, tüm malzemeyi derince bir tencereye koyun ve hazırladığınız karışımı üzerine koyup 3 bardak kadar su ilave edip orta ateşte tahıllar yumuşayana kadar pişirin. En son olarak tüm baharatları ilave edin.
 
 
  
 
 |