|
|
Tadıgüzel Çorbası |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72415
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
1,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk but
1 su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane
Nohut akşamdan ıslatılır. Butlar kuşbaşı şeklinde doğranarak kemiklerinden temizlenir. Tencereye yarım bardak sıvıyağ konur, ısınınca tavuk eti atılır, renk alacak kadar kavrulur. Üzerine ıslatılmış nohutlar atılır, sıcak su eklenir ve malzemeler yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurta çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık alınarak ılıtılır. Sonra çorbaya katılır, tuz eklenir ve bir taşın pişirilir. Servis sırasında üzerine yakılmış naneli yağ gezdirilir.
|
|
Tadıgüzel Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|