http://www.hurriyet.com.tr
 
 
50 gram tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
4 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Köfte için:
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 dilim ekmek içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 yumurta
 
2 salçalık kırmızı biber
 
Kızartmak için:
 
Zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
30 gram tereyağı
 
 
Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak rengi iyice koyulaşana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin. Suyu ve sirkeyi yavaşça ilave ederek hızlıca karıştırın. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
 
Salçalık kırmızıbiberleri zeytinyağında kızartıp, soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup uzunlamasına şeritler halinde doğrayın. Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayıp zeytinyağında kızartın. Unlu harcı bir tabağa alarak üzerine köfteleri ve soyulmuş kırmızıbiberleri yerleştirin. Tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberle tatlandırın. Köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 |