| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAÇ YUMURTA | 
 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72419 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012 
2,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Michael Montignac
 
 
12 YUMURTA
 
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI (KALIBI YAĞLAMAK İÇİN)
 
300 GR KARIŞIK SALATA
 
DANA JAMBON
 
GRAVYER PEYNİRİ,
 
KEREVİZ VEYA TAZE FASULYE
 
KALAMAR (DONDURULMUŞ)
 
ZEYTİNYAĞI
 
3 ARPACIK SOĞANI
 
DOLMALIK BİBER
 
DOMATES VE SALATA SOSU
 
 
20-22 cm çapında ortası delik kek kabını tereyağı ile yağlayın. Bir büyük tepsiye 2 cm yüksekliğinde sıcak su koyup, kek kabını bunun ortasına yerleştirin (Ben-Mari).
 
Yumurtaları tek tek kalıbın içine kırın ve üzerlerine tuz, biber ekin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Beyazlar pişmeli, sanlar ise yumuşak kalmalıdır.
 
Kalıbı soğutun ve kalıbın etrafında sivri bir bıçak gezdirerek, kalıbı bir servis tabağına ters yüz edin. Karışık bir salata hazırlayın:
 
Dana jambon ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde, gravyer peynirini küp şeklinde, kereviz veya haşlanmış fasulyeyi ince çubuklar gibi, domatesleri de dört parçaya kesin.
 
Kalamarları ince şeritler halinde kesin ve kıyılmış arpacık soğanları ile birlikte zeytinyağında 3 dakika pişirin. Sonra bunları da yukarıdaki malzemelere katın.
 
Bu salataya sos (zeytinyağı-sirke veya limon) dökün ve yumurta halkasının ortasına boşaltıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAÇ YUMURTA Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |