| 
 | 
| Süzme Bulgur Pilavı (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82947 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 2,650 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 2 su bardağı iri bulgur
 2 yemek kaşığı tereyağı
 6 su bardağı su
 Tuz
 
 Geniş bir tencerede 6 su bardağı su kaynatılır. 2 su bardağı bulgur ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek üzerine döküp karıştırılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |