250 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
 
2 çorba kaşığı İçim Yoğurt
 
1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı
 
2 adet kabak rendesi
 
3 adet yumurta
 
1 adet kabartma tozu
 
4 çorba kaşığı mısır unu
 
2 çorba kaşığı un
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 demet doğranmış dereotu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kabakları rendeleyin ve fazla sularının çıkması için bir süzgecin içinde 5 dakika bekletip, iyice sıkın. Daha sonra süzme beyaz peynir, yoğurt, yumurta, rendelenmiş kabak, mısır unu, zeytinyağı, tuz, un ve kabartma tozunu kek kıvamına gelecek şekilde karıştırın.
 
Bir fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı sürün. Harcınızı içine yerleştirdikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kare kare keserek servis edin.
 
 
 
  
 |