| 
 | 
| Suya Kaçmaz (Yeniçağa Bolu) | 
|  | güzelbey Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139958 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019
 908 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Un
 Su
 Yoğurt
 Tereyağı
 Peynir
 
 Krep hamuru gibi ince bir hamur hazırlanır ve bu hamur kaynar derecedeki suyun içine dökülerek pişirilir.
 Pişirilen hamurlar tereyağlı keşli (kurutulmuş yoğurt ile yapılan yöreye özgü bir peynir) yenilir.
 İstenilirse şekerli de yenilebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |