| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütsüz İrmik Tatlısı | 
 
  | 
TAMYOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2014 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103975 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2014 
14,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
Şerbeti:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1-2 damla limon suyu 
 
 
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ceviz hariç hamur malzemesini kaşık ile karıştırın. Yarısını yağlanmış kalıba döküp kaşık ile düzeltin. Üzerine cevizin yarısını dökün. Kalan hamuru üzerine yayıp kalan cevizi dökün. 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından aldıktan beş dakika sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütsüz İrmik Tatlısı Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |