| 
 | 
| Sütlü Tarhana Yapımı (Tokat) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116868 Gönderme Tarihi: 15.May.2016
 20,726 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 4 yumurta
 4 kg süt
 3-4 çorba kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 
 Yumurta bir kaba kırılır. Üzerine süt, tuz konulur ve un ile çok sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Bolca un eklenerek hamur küçük parçalar haline gelene kadar ovalanır. Geniş delikli süzgeçten elenir. Küçük parçacıklar haline gelen hamur iyice kurutulur. Kurutulduktan sonra çorbaların içinde kullanılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |