| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Orfoz | 
 
  | 
kontak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2009 
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36299 
Gönderme Tarihi: 09.May.2009 
2,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
800 gram orfoz fileto
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Orfoz filetodan keskin bir bıçak yardımıyla ince şeritler kesin. Sonra üzerine yarım limon suyunu dökün ve parmaklarınızla ovun. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 su bardağı sütü azar azar ekleyin. Yeterince tuz ve karabiber serpin. Çok az yağlanmış fırın tepsisine ince şeritler şeklinde kestiğiniz orfozu aralıksız olarak dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Son olarak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında kaşar peyniri eriyene dek 10-15 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Orfoz Tarifleri Alabalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |