| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Mısır Çorbası | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113860 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2015 
1,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM
 
450 g tane mısır
 
1 adet soğan (küp doğranmış)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
1 adet etli kırmızıbiber (ince yarım ay kesilmiş)
 
1 adet büyük boy patates (iri küp doğranmış)
 
1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış)
 
300 ml süt (kaynar)
 
300 ml tavuk suyu (kaynar)
 
100 ml krema
 
100 g yer fıstığı (tuzsuz hafif kavrulmuş iri dövülmüş)
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Zeytinyağını ısıtın, soğan, sarımsak ve kırmızıbiberleri ekleyin.
 
2 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAMı küp doğrayın.
 
3 Karıştırarak orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika soteleyin.
 
4 Delikli kepçe ile kırmızıbiberleri bir tabağa alın.
 
5 Soğanların üzerine, patates, mısır, süt ve tavuk suyunu ekleyin.
 
6 Yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 20 dakika pişirin.
 
7 Mısırlı patatesin yarısını ve fıstıkların yarısını püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.
 
8 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAMı, püreyi, kalan mısırlı patatesle karıştırın, kremayı ekleyin, tuz serpin ve arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar ısıtın. Kalan fıstık ve karabiber serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Mısır Çorbası Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |