| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Mantarlı Lagos | 
 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72474 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
2,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg lagos fileto
 
10 mantar
 
50 g kaşa peyniri
 
40 g tereyağı
 
1 defne yaprağı
 
2 dal dereotu
 
2 çorba kaşığı un
 
2 yumurta sarısı
 
2.5 bardak sıcak süt
 
40 gr tereyağı
 
 
Balık etini yıkayıp bir kaba alın. Üzerini kapatacak kadar su, tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın. Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın. Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun. Yumurta sarılarını çırpın. Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın. Tuz serpip yine karıştırın. Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın. Üzerini beşamel sosla kaplayın. Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin. Sıcak fırında pişirin. Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Mantarlı Lagos Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |