| 
 | 
| Sütlü Keşkek Çorbası (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173608 Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2023
 276 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 250 gr buğday (keşkek)
 1500 ml süt
 15 gr tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Keşkek çorba yapılmadan önce yumuşayıp şişmesi için bir tencerede pişirilir.
 Pişen keşkeğin üzerine soğuk su ilave edilerek şişmesi için sabaha kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletilir.
 İyice şişen keşkeğin üzerine süt, tuz ve karabiber eklenerek kaynatılır.
 Çorba piştikten sonra üzerine bir tavada eritilen tereyağı ilave edilir.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 30.04.2025
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |