Malzemeler:
 
- 1 su bardağı şeker
 
- Yarım paket margarin
 
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 
- 1 paket Piyale kabartma tozu
 
- 2 yumurta
 
- 1,5 yemek akşığı kakao
 
- 2,5 su bardağı un
 
- 1 çay bardağı süt
 
- hindistancevizi
 
 
Hazırlanışı:
 
1 su bardağı şeker, yarım paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket Piyale kabartma tozu, 2 adet yumurta, 1,5 yemek akşığı kakao, 2,5 su bardağı unu bir kaba koyup mikserle 15 dakika kadar çırpın. Sonra önceden yağlanmış kek kalıbına yavaşça dökün. 200° C`li fırında 30 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarın, yaklaşık 2 saat soğuttuktan sonra üzerine 1 çay bardağı sütü dökerek iyice emmesini bekleyin. En son olarak da hindistancevizi dökerek servis yapın.
  
 |