| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Kabak Dolması | 
 
  | 
zafira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2007 
Mesajlar: 276
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14850 
Gönderme Tarihi: 24.May.2007 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 çok körpe sakız kabağı
 
1 bardak yağsız süt
 
1 tutam maydanoz
 
5-6 yaprak taze nane
 
1 sap kereviz
 
1 havuç
 
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 fiske cevz-i bevva
 
 
Kabakları özel aletiyle oyup içlerini bir kaba boşaltın. Sonra bu içleri iyice kıyın. Bunlara kıyılmış kerevizi, havucu, maydanozu ve nane yaprağını katın. Bir fiske cevz-i bevvayla rendelenmiş kaşeri serpip iyice karıştırın Sonra bu içle dolmaları doldurun.
 
Cam bîr pyrex kayık tabağa dolmaları yanyana dizin. Buna sütü katıp kabın ağzını örtün ve kabı çok hafif bir fırına sürün ya da ateşe oturtun. Kabakları vakit vakit çevirerek pişirin. Sonra olduğu gibi sofraya çıkararak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Kabak Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |