| 
 
 
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
Koç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3173 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
27,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg süt
 
1 su bardağı irmik
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
Süs için:
 
Hindistancevizi
 
Dövülmüş antepfıstığı veya tarçın
 
 
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
 
Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.
 
 
 ML® Portakallı İrmik Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3948 
Gönderme Tarihi: 21.May.2006 
10,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 çorba kasigi irmik
 
10 çorba kasigi seker
 
vanilya
 
1 kilo süt
 
 
süt,irmik,seker bir tencereye koy ve muhallebi yap enson vanilya ve tereyağınida ekleyerek karistir ve bir kaliba dök.2 saat buzlukta beklet soguyup sertlesince baska gösterisli bir kaba ters çevir üzerine tarçinla süsle dilimleyerek servis yap.
 
 
 ML® Meyveli İrmik Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 23.12.2024
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
Anten 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5297 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
8,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt süt (5 su bardağı)
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
1,5 su bardağı irmik
 
1 paket şekerli vanilya
 
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
 
1 yemek kaşığı kuşüzümü
 
150 gr meyve şekerlemesi (portakal kabuğu, kiraz, incir karışımı)
 
 
Süt, şeker ve tereyağını bir kapta kaynatın. İrmik ve vanilya katıp karıştırın. Sonra da temizlenmiş üzümleri koyup 5 dk pişirin.
 
Ateşten almadan önce kıyılmış meyve şekerlemelerini katın ve 5 dk sonra ateşten indirin. Uygun bir kalıba boşaltıp donmasını bekleyin. Servis tabağına ters çevirip dağıtımını yapın.
 
 
 ML® Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5588 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
8,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı irmik
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
yeteri kadar su
 
3 su bardağı toz şeker
 
1 fincan çekilmiş ceviz
 
1 fincan hindistancevizi
 
 
İrmiği yağda çevirerek pembeleştirin. Yağ süt ve şekeri yeteri kadar suya katıp karıştırarak kaynatın. Kaynamaya çıkınca irmiğide katarak 5 dakika daha çevirin. Sonra yayvan bir tabağa alın. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın ve üzerini çekilmiş cevizle süsleyin.
 
 
 ML® Karamelli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6730 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
7,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 yemek kaşığı irmik
 
1,5 kilo süt
 
8 yemek kaşığı şeker
 
100 gram krem şanti
 
200 gram ceviz 
 
1 paket vanilya
 
 
İrmik, süt ve şeker ağır ateşte tahta bir kaşık yardımıyla koyulaşana kadar pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir. Derince bir payreks kap ıslatılarak bütün malzeme dökülür. Buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine önce krem şanti daha sonra dövülmüş ceviz ilave edilir. 
 
 
Not: Tatlının pürtüksüz olması için ılıkken bir mikser yardımıyla pütürsüz hale getirilmesi tavsiye olunur.
 
 
ML® Sakızlı İrmik Tatlısı Videosu
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
Hüsran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7341 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2006 
7,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. süt (2 şişe)
 
12 Çroba kaşığı toz şeker
 
12 Çorba kaşığı irmik
 
1/2 Küçük paket margarin (60 Gr.)
 
1 Yumurta,
 
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
 
Hindistancevizi
 
Tarçın
 
 
Şekerle irmiği karıştırınız.
 
Sütü yavaş yavaş katarak ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız.
 
Koyulaşmaya başlayınca ateşten olarak 1/2 paket yağı ilâve ediniz ve karıştırarak soğutunuz.
 
Küçük bir kapta iyice çarpılmış bir yumurtayı tatlının içine katınız. Tekrar karıştırınız.
 
Her tarafı su ile ıslatılmış kalıba tatlının yarısını boşaltınız. Üstüne dövülmüş ceviz yayınız.
 
Tekrar kalan tatlıyı cevizin üzerine, ceviz arada kalacak şekilde dökünüz.
 
Buzdolabında 7 - 8 saat bekletiniz.
 
Servis tabağına ters çevirerek üzerini Hindistancevizi ve tarçın ile süsleyiniz.
 
Pasta gibi dilerek servis yapınız.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10889 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
8,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak süt 750 gram 
 
75 gr. tereyağı
 
2,5 bardak irmik 
 
5 yumurta
 
1  tutam  tuz
 
3 bardak  şeker
 
2  bardak su 
 
Yarım limonun suyu
 
 
Bir tencereye şeker, su ve limonun suyu konup orta hararetteki ateş üzerinde evvelâ şeker eriyene kadar karıştırılıp, şeker eridikten sonra kendi kendine bırakılarak kaynatılır. Şurup koyu bir kıvama gelince, tencere ateşten alınıp, bir kenara konarak soğumaya bırakılır. Başka bir kaba, süt, yağ ve bir fiske tuz konarak orta hararetli ateşte kaynatılır. Bu yağlı süt kaynamaya başlayınca, irmik parti parti serpilerek ilâve edilir. İrmik serpilirken bir yandan da süt hızlı hızlı karıştırılır. Böylece karıştırmaya devam edilerek, irmik koyuca bir hamur haline gelene kadar pişirilir. Tencere ateşten indirilir. Hamur soğumaya bırakılır. Ilınınca bu hamura yumurtalar teker teker katılarak ve yoğurularak hamura iyice yedirilir. Sonra bundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde köfte gibi yuvarlayıp yassıltılır. Sonra bu yassıltılmış olan tatlılar, içi hafif yağlanmış olan bir tepsiye birer parmak ara ile dizilir ve bunlar firma konarak orta hararette üzerleri pembe bir renk alıncaya kadar 40 - 45 dakika süre ile pişirilip, fırından alınır. Evvelce hazırlanıp, soğumaya bırakılmış olan şerbet soğuk olarak fırından hemen çıkmış olan tatlıların üzerine dökülür ve bu şuruplu tatlılar, tekrar fırına konup 10 dakika tutulur ve sonra tepsi fırından çıkarılıp tatlılar soğuduktan sonra tabaklara alınarak servis yapılır.
 
 
Not: Eğer tatlı dışardaki fırında ise eve gidene kadar soğumaması ve şerbetin tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk olarak ilâve gerektiği için şerbeti fırına götürmek lâzım gelir.
 
 
 ML® Havuçlu İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
müjde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17561 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007 
7,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
9 çorba kaşığı irmik
 
11 çorba kaşığı tozşeker
 
1 avuç ceviz
 
1 adet portakal
 
Tarçın
 
 
9 çorba kaşığı irmik, 1 litre süt ve 11 çorba kaşığı tozşekeri bir tencereye alın. Karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sonra 30 cm. çapında yuvarlak bir kalıbı suyla ıslatın ve içine pişirdiğiniz malzemenin yarısını dökün. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyun. Malzemenin kalan yarısını tarçınlı, cevizli karışımın üzerine dökün.
 
Buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra kalıptan çıkarıp, ters çevirerek servis tabağına alın. Ceviz, tarçın ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın...
 
 
 ML® Sultan Tacı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 15.07.2015
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
dilek_varol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19132 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
7,301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 KİLO SÜT
 
8 KAŞIK İRMİK
 
9 KAŞIK ŞEKER
 
1 PAKET VANİLYA
 
 
BÜTÜN MALZEMEYİ SOĞUK SÜTE KOY VE PİŞİR KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞTİKTN SONRA BİR BORCAMI HAFİF ISLAT İÇİNE DÖK SOĞUYUNCA SERVİS YAP İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE HİNDİSTANCEVİZİ SERPİLİR.
 
 
 ML® Muzlu İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21320 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008 
6,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
6 çorba kaşığı irmik
 
1 1/4 su bardağı şeker
 
1/2 paket vanilya
 
1 avuç ceviz içi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
 
 
Cevizi makinadan çekip tarçın katarak karıştırınız. Bakır tencereye irmiği koyup yavaş yavaş süt ilâve ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Şekerini katıp bir iki taşım kaynatınız. Vanilya ilave edip ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayınız. Islatılmış tatlı  kâselerine üçer çorba kaşığı koyup ceviz ve tarçın karışımı serpiniz. Geri kalan muhallebiyi eşit miktarda üzerlerine koyup düzeltiniz. Buz dolabında soğutunuz. Kâseleri tatlı tabaklarına ters çevirip üzerini hindistancevizi rendesi ve kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyiniz.
 
 
 ML® Çilekli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
aladağ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25030 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2008 
7,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak su
 
2 bardak süt
 
2 bardak şeker
 
2 bardak irmik
 
Üstüne tarçın
 
 
Suyu, sütü, şekeri karıştırın ve ocağa koyun. Kaynayınca irmiği karıştıra karıştıra pişirin. Tepsiye dökün. Soğutup servis yapın. Üstüne tarçın, isterseniz kâselere de dökebilirsiniz. Üzerini meyvelerle süsyelebilirsiniz.
 
 
 ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
Erhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2006 
Mesajlar: 23 Şehir: Girne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27578 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008 
6,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. süt
 
1 su bardağı irmik
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
15 gram tuzsuz tereyağı
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
Süslemek için;
 
Vişne reçeli
 
 
Derin bir tencereye süt, toz şeker ve irmiği aktarın. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, tuzsuz tereyağı ve hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup isteğe göre vişne reçeli ile servis yapın.
 
 
 ML® Sütlü İncir Çevirmesi için tıklayın 
 
ML® Sütlü İncir Çevirmesi (görsel)
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
küçük hanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27915 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008 
6,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 çorba kaşığı irmik
 
12 çorba kaşığı şeker
 
1 lt. süt
 
Vanilya (isteğe bağlı)
 
Tarçın (isteğe bağlı)
 
 
Bir tencereye 1 lt. sütü boşalttıktan sonra hemen irmik ve şekeri, isterseniz vanilyayı ekleyin. (Vanilya tatlımızın güzel kokmasını sağlar). Devamlı orta ateşte, üzeri göz göz olana dek karıştırın. Koyu kıvama gelince ister kaselere, isterse büyük bir cam tabağa dökün. Aralarına bisküvi de koyarak değişik bir tat yaratabilirsiniz. Kaselere koyduğunuz tatlının üzerine tarçın serpiştirin ki tadı daha hoş olsun. Ama tarçını, tatlınız buzdolabında bıçakla kesilecek kıvama geldikten sonra dökün. Aldığınız irmik paketini 3-4 irmik tatlısı için daha kullanabilirsiniz.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
küçük hanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27916 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008 
6,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
2 çorba kaşığı margarin
 
9 çorba kaşığı irmik
 
9 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 
Vanilya
 
 
Bir tencereye şeker, irmik, yağ ve süt koyularak karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ateşten alınıp içerisine hindistancevizi ve vanilya konuluraka iyice karıştırılır. Ardında su yada gül suyu ile ıslatılmış şekilli bir kaba dökülür ve buz dolabında 5-6 saat bekletilerek dondurulur. Servis yapmadan önce büyük bir servis tabağına ters çevirilerek konulur ve keserek servis yapılır.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
köftehor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43689 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009 
6,588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. süt (2 şişe)
 
2 Su bardağı şeker
 
1 Su bardağı irmik
 
1 Su bardağı su
 
Vanilya
 
Gülsuyu veya 3 kaşık su
 
 
Şeker, vanilya ve irmiği bir tencerede karıştırınız.
 
Süt ve suyu yavaş yavaş ilâve ederek ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız.
 
1-2 taşım kaynatıp koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız.
 
2-3 kaşık gülsuyu veya su ile her tarafı ıslatılmış küçük tepsi veya kalıba boşaltınız.
 
Ilık olunca buzdolabına koyarak bir gün bekletiniz.
 
Servis tabağına ters döndürerek alınız.
 
Üzerini dövülmüş fındık, hindistancevizi ve tarçınla süsleyiniz.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44405 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
7,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı irmik
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
4.5 su bardağı süt
 
4.5 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
Hindistancevizi
 
Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı
 
 
Bir tencereye yağ ve irmiği koyur irmiklerin rengi hafif pembeleşene kadar kavurun.
 
Su, süt ve şekeri ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kavrulan irmikle karıştırın. Karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.
 
Ağırlaşan karışımı çukurca bir servis tabağına alın. Tatlıyı en az 30 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis yapın. Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı ile süsleyin.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54161 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010 
6,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
320 gram irmiği 480 gram süt ile orta ateşte çevire çevire pişirip koyu lapa haline getiriniz. Soğuduktan sonra 50 gram tereyağı ile yoğurunuz. Sırayla 3 yumurta kırınız; koyu bozadan daha koyu bir kıvama gelince, bir kaşık karbonat karıştırarak dibi yağlı tepsiye bir parmak kalınlığında döküp fırına sürünüz. 200 gram soğuk suda 250 gram şeker eritiniz; hamur kızarınca, çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdiriniz; tekrar fırına sürünüz. Beş dakika sonra çıkarıp soğutunuz.
  
 | 
İrmik Tatlısı (Sütlü) | 
  | 
dünya tatlısı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54228 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010 
6,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. süt
 
1,5 su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 yumurta sarısı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyup karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistancevizinin yarısını ve vanilyayı koyup karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe kakao ilave edip karıştırın ve cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56219 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
6,605 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım litre süt
 
2.5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı irmik
 
1 fincan dolmalık fıstık
 
3 çorba kaşığı margarin
 
yarım su bardağı ceviz
 
 
Bir tavaya margarini alıp eritin. Irmliği ve dolmalık fıstığı da ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun. İrmiğin kokusu yayılmaya başlayıp altın sarısı bir renk aldığında soğuk sütü ilave edin ve ateşten alın. Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirin. İrmiğe şekeri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatarak 20 dakika daha dinlendirin. Servis tabağına almadan önce bir kez daha karıştırın. Ceviz serperek servis yapın.
  
 | 
Sütlü İrmik Tatlısı | 
  | 
başlangıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2011 
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71290 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012 
5,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
16 çorba kaşığı tozşeker
 
8 çorba kaşığı irmik
 
2 çorba kaşığı ceviz içi
 
 
Sütün içerisine, irmiği, şekeri koyup, ateşte karıştırarak muhallebi gibi pişiriniz.
 
Ateşten alıp, yuvarlak bir kabı suyla ıslatıp, muhallebinin yarısını koyup, biraz soğutunuz.
 
Üzerine ceviz içini kıyılmış olarak koyup, diğer kalan muhallebiyi koyup, cevizi kapatınız.
 
Kabı buzdolabına koyup, dondurunuz.
 
Servise ters çevirip soğuk servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |