10 yaprak güllaç
 
250 gr. ceviz
 
3 bardak süt
 
Şerbeti için,
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
3 bardak su
 
1 kahve fincanı gül suyu
 
 
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun, güllaçları ortalarından keserek ikiye ayırın, yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın. Bütün güllaç yapraklarına aynı işlemi tekrarlayın, hepsi bitince ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan sütü de üzerine dökün, Şerli suyu 2 taşım kaynatın, gül suyunu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat çekmesini bekleyin.
 
 
 ML® Güllaç için tıklayın 
 
 
ML® Muzlu Güllaç (görsel)
 
  
 |