| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Gül Böreği | 
 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54325 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
2,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yufka
 
1 çay bardağı erimiş margarin
 
100 gr. kaşar rendesi
 
Üzeri için:
 
2 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
çörekotu
 
 
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Gül Böreği Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |