| 
 | 
| Sütlü Fasulye Çorbası (Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139783 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2019
 772 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Yarım kg taze fasulye
 6 bardak su
 5 çorba kaşığı sıvı yağ
 2 çorba kaşığı un
 2 su bardağı süt
 1 adet yumurta
 1 çorba kaşığı limon suyu
 Tuz
 1 limon
 Tuz
 Karabiber
 
 Fasulyeler ayıklanır ve yemeklik doğranır.
 Az suda haşlanır ve süzgece çıkarılır.
 Sıvı yağda unun kokusu gidene kadar kavrulur, üzerine soğuk su katılır.
 1 taşım kaynatılır. Daha sonra haşlanmış fasulye eklenir.
 Diğer tarafta süt, yumurta ve limon suyu çırpılır.
 Çorbaya alıştırarak hazırlanan terbiye dökülür.
 Tuz eklenir ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |