Hamuru için:
1 paket tart un
100 gr margarin (yumuşak )
kreması için:
1 poşet sütlaç
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı limon suyu
Üzeri için:
1 çay kaşığı tarçın
Tart un karışımına margarini ekleyin ve iyice yoğurun. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın, kalan hamurla kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun ve ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Sütlacı süt ile 5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kremayı toz şeker ile 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sütlacı ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Kremayı tart tabanının üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Tarçın ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|