| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlaçlı Tart | 
 
  | 
buba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125684 
Gönderme Tarihi: 30.May.2017 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 paket tart un
 
100 gr margarin (yumuşak )
 
kreması için:
 
1 poşet sütlaç
 
2,5 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
2 adet limon kabuğu rendesi
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
Üzeri için:
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Tart un karışımına margarini ekleyin ve iyice yoğurun. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın, kalan hamurla kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun ve ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
 
Fırından alıp soğumaya bırakın.
 
Sütlacı süt ile 5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Kremayı toz şeker ile 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sütlacı ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Kremayı tart tabanının üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
 
Tarçın ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlaçlı Tart Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |