3 yemek kaşığı SANA Hamurişi
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
65 gr mısır nişastası
140 gr un
½ paket kabartma tozu
Süt reçeli
SÜT REÇELİ MALZEMELERİ:
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
SÜT REÇELİNİN YAPILIŞI
Derin bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatın.
Kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyin ve ocağın altını biraz kısın.
Dibinin tutmaması için sık sık karıştırın.
Orta ateşte rengi koyulaşıp kıvam alana kadar yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeye devam edin.
Ocaktan indirip soğumaya bırakın. Kurabiyelerde kullanmak için 1 gece buzdolabında bekletin.
KURABİYELERİN YAPILIŞI
Bir kasede SANA Hamurişi ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ve limon kabuğu rendesini ilave ederek köpürene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kasede mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı bir elekten geçirerek sıvı karışımın içine ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın.
Hamuru elinizle yoğurun, top şekline getirin ve bir streç filme sararak buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
Fırını 170 C derece ısıya getirin.
Hamuru bir merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın ve bir şişe kapağı ile ufak yuvarlaklar kesin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri aralarında 1 cm boşluk kalacak şekilde dizin. Toplamda 24 adet kurabiyeniz olacaktır.
Kurabiyeleri 12 dakika pişirin ve hafif renk almaya başladığında fırından çıkartarak soğumaya bırakın.
Kurabiyeler tamamen soğuduğunda bir kurabiyeye bir çay kaşığı süt reçeli sürün ve ikinci kurabiyeyi üzerine zarifçe kapatın. Çok fazla güç uygularsanız süt reçeli dışarı taşacaktır.
Arzuya göre kurabiyelerin etrafını Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.
|