| 
 
| 
 
 
 | 
 
SÜT KEBABI | 
 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58547 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
2,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo kuzu veya koyun şişlik et
 
1 litre süt
 
550 gram galeta unu
 
tuz
 
karabiber
 
tarçın
 
 
Süt Kebabı Türk mutfağının çok lezzetli, aranılan kebaplarından biridir. Ancak hazırlanması biraz zaman alır. Ama nefaseti gözönünde tutulursa bu zahmete katlanılır.
 
Kuzu veya koyundan şişlik eti, tuzlayıp, biberler bir saat dinlendiririz. Bundan sonra etleri tencereye koyar üzerine çıkıncaya kadar süt doldurur kaynatırız. Süt köpüklenip iyice kaynayınca tencereyi ateşten alıp, etleri soğumaya bırakırız. Etler soğuyunca da şişe geçirir ve 1 ateşte pişirmeye başlarız. Bu arada etler pişerken sık sık etlerin üzerine bir tavuk tüyüyle süt süreriz. Pişen etlerin suyu çıkmaya başlayınca, üzerlerine galeta unu serperiz. Etler pişince tabağa alır üzerlerine tarçın koyarız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SÜT KEBABI Tarifleri Tandır Kebabı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |