Kısa URL: https://ml.md/lc141073
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2019
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe Altyazılıdır.
merhaba, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde güzel bir pilav tarifimiz var
"Susuz Pilav" nasıl yapılır onu göreceğiz
ama isterseniz önce malzemelere bir gözatalım
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı rendelenmiş domates
1 paket tavuk bulyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
hemen pilavımızın yapımına geçelim
önce domateslerimizi rendeleyelim
domateslerin üzerine tavuk bulyonu ve tuzu ekleyerek...
güzel bir karışım elde edelim
artık tencerenin yanına gidelim
tencereye zeytinyağını bıraktık
arpa şehriyemizi de atıyoruz
pembeleşene dek kavuruyoruz
üzerine yıkadığımız suyunu süzdüğümüz pirinci ilave ediyoruz
ezmeden birkaç dakika kavuruyoruz
rendelediğimiz, bulyon ve tuz eklediğimiz domatesleri de gezdiriyoruz
ekşi tadını alması için şeker de atıyoruz
ve kapağını kapatıyoruz
kaynama noktasına geldikten sonra ateşi kısıyoruz
15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz
pilavımız pişti
yalnız dinlenmesi gerekiyor, şöyle bir kağıt yerleştiriyoruz
yarım saat kadar dinlendireceğiz, sonra servise sunacağız
susuz pilavımız dinlendi, şimdi bakalım ne vaziyette
açalım
harika, bunun soğuk yenmesini tavsiye ediyorum
güzel karıştıralım, tane tane oldu, harika
şöyle servis tabağımıza aktaralım
afiyet olsun
evet efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
"Susuz Pilav" nasıl yapılır sorusunun cevabını aldık
ve susuz pilav yapımını öğrendik
en kısa süerde denemenizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın...