|
|
Süslü Taze Fasülye |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79346
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Ekmeküstü Kase
500 gr domates
2 Adet kırmızı biber
0,5 Demet maydanoz
2 Yemek Kaşığı salça
5 Diş sarımsak
1 Adet kuru soğan
500 gr taze fasilye
1 Çay Bardağı su
4 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Adet limon
Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup altını yakın. Küp doğranmış soğanı koyup çevirin. Ardından yıkanmış, temizleniş ve enine kesilmiş taze fasülyeyi koyup beraber sarartın. Devamında Sana ile salçayı koyup karıştırın.Üzerine doğranmış biber-domates (1 domatesi süslemek için ayırın.) ve ayıklanmış sarımsak (bütün)koyun.Karıştırmadan tuzunu ve suyuu da koyup düdüklünün kapağını kapatın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Düdüklünün havası çıkınca küçük bir borcama fasülyeyi dökün.Üzerini ince kıyılmış maydanozla örtün. Son olarak dilimlenmiş limon ve domatesle süsleyin. Üzerini örtüp dinlendirin. Ilık ya da isteğe göre soğuk servis edin.
|
|
Süslü Taze Fasülye Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|