1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı susam
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
1 su bardağı dolusu beyaz peynir (rendelenmiş)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
2 çay kaşığı çörekotu
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
3- 4 dilim salam
10-12 adet siyah zeytin
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın.
Üzerine yoğurt, süt ve yağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın.
Unu katıp bir süre daha çırpmaya devam edin.
Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın.
Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın.
Dereotunu incecik kıyın.
File zeytin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin.
Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın.
Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin.
175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Dilimlediğiniz böreği sıcak ya da ılık haldeyken servis edin.
|