|
|
SÜSLEME MALZEMELERİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84580
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
Siyah mantar: Mümkün olduğu kadar ince dilimlenerek ya da küçük bıçakla veya dekor kalıplarıyla istediğiniz gibi kesilerek her çeşit soğuk süslemeler için kullanılır.
Yetiştirme mantar: Mantarı bıçakla soyarak tırtıllayıp Mantarlar kısmında tarif edildiği gibi pişirip saklayınız. Bütün olarak her türlü soğuk süslemelerde kullanılır.
Çekirdeksiz, kırmızıbiberle doldurulmuş yeşil zeytin: Ortasından 2'ye bölerek her türlü soğuk süslemelerde kullanılır.
Haşlanmış yumurta: Haşlanmış yumurtanın beyazı, genellikle kalıpla kesilerek her türlü çiçek yapımında kullanılır.
Havuç: Soyulmuş havuç, havuç soyacağı ile ince kurdela gibi dilimlendikten sonra 1 dakika kaynar suda haşlanır. Soğutularak her türlü çiçek yapımında ve renk karışımında kullanılır.
Pırasa yaprağı: Pırasanın yeşil yaprağını karbonatlı kaynar suya sokup 30 saniye haşlayarak hemen buzlu suya çıkarınız. En çok büyük balık süslemelerinde, ince bir dal ve yaprak yapımında kullanılır.
Hıyar kabuğu: Yeşil hıyarların kabak soyacağı ile ince bir kurdela gibi kabuğunu soyup karbonatlı kaynar suda 30 saniye haşlayarak soğuk suya çıkarınız. Küçük şeylerin süslenmesinde, küçük yaprak, dal, çiçek gibi şeylerin yapımında kullanılır.
Boziç yeşil fıstık: Yeşil fıstığın tam yeşil olan kalitesi Boziç adıyla tanınır. Bu fıstığı kaynar suda 1 dakika haşlayıp küçük dekorlarda renklendirme yaprak vb. için kullanınız.
Yeşil kornişon: Kornişon daha çok, tek süslemelerde sade dekorlarda kullanılır.
Kırmızı havyar: Garnitür dekorlarında kullanılır.
Siyah havyar: Ender olarak süsleme için kullanılır. levrek dilimlerine veya yapılmış süsleme çiçeklerinin üzerlerine bıçağın ucuyla az miktarda konur.
Not: Süslemelerin yapışması için biraz jelatine hatırınız; sonra yerine koyunuz.
|
|
SÜSLEME MALZEMELERİ Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|