1 kg patates
150 gr kaşarpeyniri
1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık
3 yumurta
30 gr tereyağı
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı susam
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Kaşarpeynirini rendeleyin.
Patates püresine; 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, tereyağı, peynir, fındık, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oval köfteler hazırlayın. Kalan yumurtaları bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta susam ve galeta ununu karıştırın. Hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya sonra susamlı karışıma bulayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
|