| 
 
 
 | 
Susamlı ve Çörekotlu Pilav | 
  | 
gong 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2013 
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91192 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2013 
1,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
3 tatlı kaşığı susam
 
3 tatlı kaşığı çörekotu
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinci sıcak ve tuzlu suda biraz bekletin.2 yemek kaşığı margarinde susam ve çörekotu biraz kavrulur. Kavrulan susam ve çörekotunun üzerine pirinç koyulup ve tuz eklenip biraz daha kavrulmaya devam edilir. Sıcak et suyu eklenip, kısık ateşte pişirilip kapatılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |