400 gr beyaz ekmek unu
 
2 çay kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
 
1 yemek kaşığı susam yağı
 
3 yemek kaşığı susam tohumu
 
 
Un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.
 
280 ml sıvı yağ ve 1 fincan ılık su ile kuru malzemeleri karıştırın.
 
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Hamurun üzerini streç kaplayarak, 1-2 saat veya boyut olarak iki misli olana kadar dinlendirin.
 
Hamuru 12 beze haline getirin ve yağlanmış bir pişirme tepsisine dizin, ardından yağlanmış streç filmiyle kaplayın ve 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar bekletin.
 
Fırını 220 ° C'ye ısıtın.
 
Her bir bezenin tepesini keskin bir bıçakla artı şeklinde yarıklar açın ve susam tohumu serpin.
 
Tepsiyi fırının üst rafına aktarın ve pişirin.
 
 
 
  
 |