| 
 
| 
 
 
 | 
 
Susamlı Mersin Balığı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113531 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2015 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
450 gram orta boy salkım domates
 
300 gram temizlenmiş mersin balığı
 
1 adet küçük boy kıvırcık salata
 
2 adet arnavut biberi
 
2 adet yumurta
 
100 gram tereyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 kase un
 
1 dal fesleğen
 
Susam
 
1 tutam tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
300 gram domatesin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotundan geçirerek domates püresi hazırlayın.
 
Arnavut biberinin saplarını ayıklayıp çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını çıkartın. Blenderde biberleri 1 diş sarımsak, 1 dal fesleğen ve 100 gram tereyağı ile çekip domates püresi ile karıştırın.
 
Balığı temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Balıkları her tarafını susama bulayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Balıkları önce yumurtaya sonra tekrar susama bulayın. Tereyağı eklediğiniz tavada balık parçalarını kızartın. Balıkların yağını süzmek için yağlı pişirme kağıdının veya kağıt havlunun üzerine aldıktan sonra tuz serpin.
 
Fesleğenli domates püresine bir tutam tuz serpin. Servis tabağının üzerine 1 çorba kaşığı sostan aktarıp yayın. Üzerine, kızarttığınız susamlı ve yumurtalı balık parçalarını yerleştirin.
 
Kıvırcık salata ve konkase domateslerle süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Susamlı Mersin Balığı Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |