| 
 
| 
 
 
 | 
 
Susamlı Kayısı Tatlısı | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8949 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
2,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
 
1/2 Su Bardağı Tozşeker
 
20 gr Susam
 
200 gr Ceviz İçi
 
8 Su Bardağı Su
 
1/2 Limon
 
 
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
 
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
 
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |