175 gr Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı (haşlanmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 adet küçük boy zencefil (2,5 cm, rendelenmiş)
1 adet küçük boy yumurtanın beyazı (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı mısır unu
25 gr antepfıstığı (tuzsuz, kavrulmuş, kabukları temizlenmiş, iri doğranmış)
6 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Et, sarımsak, zencefil, yumurta beyazı ve mısır ununu, köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. antepfıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice yoğurun. Harcı 20 eşit lokmaya ayırıp, her birini avucunuzda yuvarlayın.
Yuvarlak lokmaları susama batırıp, her taraflarını bulayın.
Yayvan yağsız bir tavada zeytinyağını ısıtıp, köfteleri ekleyin. Tavayı hefifçe sallayarak, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp, servis yapın.
|