Malzemeler :
Harcı :
Tavuk göğsü 3 Adet
Susam 150 Gr
Yumurta 2-3 Adet
Karışık yeşillik (marul, kıvırcık, roka)
Mısır ½ Su Bardağı
Kiraz domates 4-5 Adet
Kızartmak İçin :
Komili Riviera
Sosu İçin :
Komili Sızma Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Hardal ½ Yemek Kaşığı
Soya sos 1 Yemek Kaşığı
YAPILIŞI:
1- Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın.
2- Yumurtaları bir kaseye kırıp, bir çatal yardımı ile çırpın.
3- Yayvan bir tabağa susamı koyun.
4- Tencerede Komili Riviera zeytinyağını kızdırın.
5- Şeritler halinde doğranmış tavukları ilk önce çırpılmış yumurtaya batırıp, susama bulayın.
6- Kızdırdığınız Komili Riviera zeytinyağında susama bulanmış tavukları kızartıp, havlu kağıt yaydığınız bir tabağa alın.
7- Karışık yeşillikleri ayıklayıp servis tabağına alın, üzerine kızarmış susamlı tavukları dizin.
8- Daha sonra üzerlerine haşlanmış mısırları serpin.
9- Kiraz domatesleri ortadan kesip susamlı tavuk salatasının süsleyin.
Sosu için : Bütün malzemeyi cam bir kasenin içine koyup, bir çatal veya çırpıcı yardımıyla sos kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız Komili Sızma Zeytinyağlı sosu : salatanın üzerine döküp servis edin.
|