| 
 
| 
 
 
 | 
 
Susamlı Alabalık | 
 
  | 
Lokumum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Nürnberg | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15699 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007 
2,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Gerekli Malzemeler :
 
4 adet alabalık
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet limon
 
1 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı krema
 
1 yumurtanın beyazı
 
1 çorba kaşığı susam
 
2 çorba kaşığı bal
 
Tuz, karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın.
 
Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın.
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
 
Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Susamlı Alabalık Tarifleri Alabalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |