| 
 
 
 | 
Susam ve Haşhaşlı Mezgit Tava | 
  | 
seçin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2015 
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112445 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2015 
1,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet mezgit balığı
 
3 yemek kaşığı haşhaş
 
3 yemek kaşığı susam
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
100 gr kızartma yağı
 
½ çay kaşığı deniz tuzu
 
 
Mezgit balıklarının kılçıklarını çıkarıp temizleyin. Bir kapta limon suyu ve tuzun içerisinde bekletin. Balıkların yarısını sırasıyla yumurta, susam ve çörekotuna bulayın. Kalan balıkları da sırasıyla yumurta ve haşhaşa bulayın. Bir tavada yağı ısıtın ve mezgit balıklarını 3-4 dakika kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |